22 juli 2019

Vakantietassen 2019

     

Dit jaar heeft het ILOZ voor het eerst vakantietassen verzorgd voor kinderen die zelf niet op vakantie gaan. De actie was geïnspireerd door initiatieven die in andere gemeenten ook worden gehouden. Stichting Present verzorgde de adressen en zij wisten ook diverse bedrijven enthousiast te krijgen om waardebonnen te geven. Dat maakte de inhoud van de tasjes nog leuker. De rugzakjes werden gratis door Kerk in Actie ter beschikking gesteld.
Vrijwilligers van moskeeën, christelijke kerken en het Syrisch Cultureel huis werkten samen om de rugzakjes samen te stellen. In de speeltuin in het Westerpark werden er op zaterdag 20 juli al veel uitgedeeld. In de week daarna zijn alle kinderen die waren opgegeven met een rugzak verblijd.

Gerelateerde berichten

Eid Al Fitr Festival 2022

Een prachtig Eid Al Fitr Festival voor de bewoners van het AsielZoekersCentrum (AZC) in Zoetermeer, dinsdagmiddag 3 mei jl. op het terrein van het AZC! Samen met diverse maatschappelijk organisaties en vele vrijwilligers hebben wij een mooie dag georganiseerd! Met...

dialoogtafel Omgaan met Verschillen

Is de ene oorlog de ander wel? De ene vluchteling de ander? Is gelijkheid/gelijkwaardigheid een complete illusie? Of moeten we elke dag streven naar een eerlijke en rechtvaardige wereld? In samenwerking met Human Bonding (Halima Bennouho) hebben wij de dialoogtafel...

Share This