Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
1 november 2019

27 november: Dag van de Dialoog: Het Wij-Zij-gevoel. Hoe inclusief zijn we eigenlijk?

Ervaar hoe u reageert op discriminatie en racisme. En raak in gesprek.

De Dag van de Dialoog op 27 november gaat over discriminatie en inclusie. De organisatie zet Şeydâ Buurman-Kutsal in als Spraakmaker. Şeydâ is bekend van het Grote Racisme Experiment van BNN/VARA. Hoe is het om louter op uiterlijke kenmerken veroordeeld te worden? Şeydâ heeft in dat tv-experiment ‘het sluimerende proces van racisme inzichtelijk en invoelbaar gemaakt’ en het ‘wij-zij-gevoel blootgelegd’.

Inclusief denken en doen – het is de erkenning van de vanzelfsprekendheid dat alle mensen allemaal anders zijn en ook gelijkwaardig….. In Nederland verankerd in artikel 1 van onze Grondwet: voor de wet is iedereen gelijk. Maar de praktijk in Nederland is vaak anders: ongelijke behandeling – voor leeftijd, herkomst, geslacht, handicap, …. Op de arbeidsmarkt, in de horeca, bij (overheids)instellingen, … Die erkenning dat mensen allemaal anders en toch gelijk zijn, is niet zo vanzelfsprekend. Niet in Nederland, niet in Zoetermeer.

Het InterLevensbeschouwelijk Overleg (ILOZ) organiseert samen met de stichting Inclusie en Discriminatiebestrijding (IDb) een dialoogavond over dit onderwerp. Voor deelnemers uit alle Zoetermeerse geledingen en gemeenschappen. Mensen van andere afkomst, geloven, (kleding)gebruiken, geaardheid, …. Dialoog: luisteren, je inleven; oefenen in inclusief denken. Een confronterende ervaring, en een bevrijdend gesprek.

Datum:                          Woensdagavond 27 november van 20.00-22.00u

Plaats:                            Forum/Bibliotheek; inloop vanaf 19.30u

Aanmelding en info:  zoetermeerindialoog@iloz.org

Toegang gratis

Gerelateerde berichten

training SUCCESVOLLE NIEUWKOMERS IN DE SAMENLEVING

ILOZ biedt haar maatschappelijke partners de kans om zich verder te bekwamen in het omgaan en begeleiden van de stroom nieuwkomers in Zoetermeer. Met een exclusieve training SUCCESVOLLE NIEUWKOMERS IN DE SAMENLEVING beantwoorden we de behoefte aan specifieke...

Eid Al Fitr Festival 2022

Een prachtig Eid Al Fitr Festival voor de bewoners van het AsielZoekersCentrum (AZC) in Zoetermeer, dinsdagmiddag 3 mei jl. op het terrein van het AZC! Samen met diverse maatschappelijk organisaties en vele vrijwilligers hebben wij een mooie dag georganiseerd! Met...

Share This