Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
14 april 2020

Voorbereidingen Vredesweek 2020 op schema

We stellen ons graag even voor
We hebben voor de organisatie van de Vredesweek een heus projectburo ingericht. Vanuit het ILOZ ligt de projectleiding bij Flip Bakker en Els Alebregtse (plv). We hebben een uitstekende projectsecretaris in Dave Fresen. We zijn blij met de ondersteuning van Viorica Oprea als vrijwilliger, en Aleyna Özaybar (evenementen) en Revlinho Sastrowitomo (marketing en communicatie) als stagaires.
Het programma van de Vredesweek
Dat krijgt inmiddels contouren. We hebben in de maand maart ideeën verzameld, we hebben ze nu in een programmavoorstel geordend – als werkmodel.
We hebben rond het Stadshart een ‘hoofdpodium’ in gedachten: Stadstheater (liberty-songs, movies that matter, uitreiking Vredesprijs Humanistisch Vredes Beraad), CKC (vooroordelen-kofferman), Forum (poezie en expositie) en Museum De Voorde (ZMTalks).
In de wijken zijn de ILOZ-gemeenschappen de gangmakers, samen met mn. Piëzo (thema-maaltijden).  Voor de invulling van die activiteiten zoeken we de samenwerking met de (andere) partners. Ook willen we proberen om de scholen in de wijken te laten aanhaken. Het koffie-project van Vluchtelingenwerk kan daarvoor een goede impuls zijn.
En dan willen we de Vredesweek groots afsluiten met een sporttoernooi (mn. jongeren) en een feest-programma.

We kunnen het programma inhoudelijk ondersteunen met de inzet van de PAX-sprekersbank. En sfeer geven door de inzet van muziekgroepen van CKC en dans – een bijdrage vanuit de Stichting Herdenking Slavernijverleden die recent is aangehaakt.

We spreken de hoop uit, dat in september het coronavirus onder controle is. We houden u op de hoogte

Gerelateerde berichten

Geloof in Hoop

PERSBERICHT Kruispunt 10 december 2023 NPO2 17.10 uur Geloof in Hoop De oorlog tussen Israël en Hamas heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving. Sommige moslims en Joden voelen zich onveilig, veel mensen maken zich ernstig zorgen. Hoe kunnen we als...