Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
17 april 2020

Compassie in Corona-tijd

Compassie: dat delen we in de diverse ILOZ-communities en we delen het ook graag in de Zoetermeerse samenleving: de vele activiteiten van onderlinge zorg. Er is werk gemaakt van het onderhouden van contacten digitaal en telefonisch. Met aandacht voor alleenstaanden en/of ouderen, en voor gezinnen met moeilijkheden. Er zijn boodschappendiensten, en maaltijdvoorzieningen aan huis. Vanuit de leiding van de communities wordt op al die activiteiten ook regie gevoerd.

Als ILOZ willen we al die Compassie ook delen in de Zoetermeerse samenleving. Dat aanbod ligt er bij de organisaties die met Zoetermeer-voor-Elkaar de Coronahulp organiseren en coördineren, zoals stichting Present. En daarom delen we ook de berichten van bemoediging, en die van goede voorbeelden van onderlinge zorg op onze website en facebook-pagina. Zo dragen we graag bij aan het welzijn binnen de gemeente Zoetermeer.

Als ILOZ zijn we blij met deze inzet vanuit onze communities, en ook best een beetje trots. Want al die leden van de geloofsgemeenschappen zijn ook burgers van de gemeente Zoetermeer. En hoewel de nieuwsberichten nog niet zo lang geleden kopten dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking sinds 2018 onkerkelijk is, rekent toch 48% van die Nederlanders zich tot een christelijke of andersgelovige levensovertuiging.

Als het gaat om de ouderen, dan is 66% van de mensen van 75 jaar en ouder betrokken bij een kerk (48%) een moskee (12%) of een andere levensbeschouwelijke organisatie (6%) (Bron CBS 2018). Je kan dus stellen dat – met alle gebrek en beperkingen, gelovigen zijn ook mensen – een substantieel deel van de zorg in Nederland en Zoetermeer een goede basis heeft in de structuren van kerkelijke en andere levensbeschouwelijke organisaties.

Gerelateerde berichten

Actie Accordeon geslaagd!

Zoetermeer toont compassie: Stelian kan weer muziek maken. Een emotionele achtbaan was het voor Stelian. Beroofd van fiets en accordeon – zijn middelen van bestaan. Een weekend en een Actie Accordeon later levert dat een aanbod van zeven accordeons, vijf fietsen en...

Share This