23 juni 2020

Een oproep voor Compassie: let’s stay together!

Een oproep voor Compassie: let’s stay together!
1 juli as. 19.00-20.30u Sit-in/Kneel-down, evenemententerrein van SilverDome Zoetermeer.
Het verschil verbinden. Dat is de inzet van het compassie-evenement op 1 juli: what’s the matter – let’s stay together! We denken aan een vreedzame en corona-veilige vorm van een sit-in of wellicht beter: een kneel-down – als uitdrukking niet van iemand de laatste adem uit z’n nek persen, maar eerder die van boete: wat doen we elkaar in hemelsnaam aan! En vooral ook als een respectvolle manier van toenadering zoeken naar elkaar. Een vorm die beheersbaar kan worden uitgevoerd, op het evenemententerrein van SilverDome. Met een (beperkt) sprekersprogramma, over de hele breedte van het anti-discriminatie artikel in de Grondwet: afkomst, lhbti, gehandicapten, …. Met in elk geval een bijdrage van de Nederlandse ambassadeur (en mede-Zoetermeerder) voor de vrijheid van levensovertuiging: Jos Douma, die inmiddels heeft toegezegd.

Gerelateerde berichten

Eid Al Fitr Festival 2022

Een prachtig Eid Al Fitr Festival voor de bewoners van het AsielZoekersCentrum (AZC) in Zoetermeer, dinsdagmiddag 3 mei jl. op het terrein van het AZC! Samen met diverse maatschappelijk organisaties en vele vrijwilligers hebben wij een mooie dag georganiseerd! Met...

Flip Bakker benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vandaag heeft onze penningmeester F.Bakker een lintje ontvangen van de burgemeester en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor meer dan 25 jaren zijn bijdrage aan de Zoetermeerse samenleving. Naaste zijn bijdrage bij het ILOZ heeft hij diverse functies...

Share This