Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
23 juni 2020

Een oproep voor Compassie: let’s stay together!

Een oproep voor Compassie: let’s stay together!
1 juli as. 19.00-20.30u Sit-in/Kneel-down, evenemententerrein van SilverDome Zoetermeer.
Het verschil verbinden. Dat is de inzet van het compassie-evenement op 1 juli: what’s the matter – let’s stay together! We denken aan een vreedzame en corona-veilige vorm van een sit-in of wellicht beter: een kneel-down – als uitdrukking niet van iemand de laatste adem uit z’n nek persen, maar eerder die van boete: wat doen we elkaar in hemelsnaam aan! En vooral ook als een respectvolle manier van toenadering zoeken naar elkaar. Een vorm die beheersbaar kan worden uitgevoerd, op het evenemententerrein van SilverDome. Met een (beperkt) sprekersprogramma, over de hele breedte van het anti-discriminatie artikel in de Grondwet: afkomst, lhbti, gehandicapten, …. Met in elk geval een bijdrage van de Nederlandse ambassadeur (en mede-Zoetermeerder) voor de vrijheid van levensovertuiging: Jos Douma, die inmiddels heeft toegezegd.

Gerelateerde berichten

training SUCCESVOLLE NIEUWKOMERS IN DE SAMENLEVING

ILOZ biedt haar maatschappelijke partners de kans om zich verder te bekwamen in het omgaan en begeleiden van de stroom nieuwkomers in Zoetermeer. Met een exclusieve training SUCCESVOLLE NIEUWKOMERS IN DE SAMENLEVING beantwoorden we de behoefte aan specifieke...

Eid Al Fitr Festival 2022

Een prachtig Eid Al Fitr Festival voor de bewoners van het AsielZoekersCentrum (AZC) in Zoetermeer, dinsdagmiddag 3 mei jl. op het terrein van het AZC! Samen met diverse maatschappelijk organisaties en vele vrijwilligers hebben wij een mooie dag georganiseerd! Met...