Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
28 juni 2020

Evenemententerrein van SilverDome Zoetermeer locatie voor: Een oproep voor Compassie: let’s stay together!

1 juli as. 19.00-20.30u Sit-in/Kneel-down, evenemententerrein van SilverDome Zoetermeer.
Het verschil verbinden. Dat is de inzet van het compassie-evenement op 1 juli: what’s the matter – let’s stay together! We denken aan een vreedzame en corona-veilige vorm van een sit-in of wellicht beter: een kneel-down – als uitdrukking niet van iemand de laatste adem uit z’n nek persen, maar eerder die van boete: wat doen we elkaar in hemelsnaam aan! En vooral ook als een respectvolle manier van toenadering zoeken naar elkaar. Een vorm die beheersbaar kan worden uitgevoerd, op het evenemententerrein van SilverDome. Met een (beperkt) sprekersprogramma, over de hele breedte van het anti-discriminatie artikel in de Grondwet: afkomst, lhbti, gehandicapten, …. Met in elk geval een bijdrage van de Nederlandse ambassadeur (en mede-Zoetermeerder) voor de vrijheid van levensovertuiging: Jos Douma, die inmiddels heeft toegezegd.

Gerelateerde berichten

Geloof in Hoop

PERSBERICHT Kruispunt 10 december 2023 NPO2 17.10 uur Geloof in Hoop De oorlog tussen Israël en Hamas heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving. Sommige moslims en Joden voelen zich onveilig, veel mensen maken zich ernstig zorgen. Hoe kunnen we als...