Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
26 september 2020

Ambassade-avond 25 september 2020

Vrede lijkt vanzelfsprekend. Niets is minder waar. Het vraagt onze blijvende aandacht. Zeker in een tijd van verharding in onze eigen samenleving en non-stop geweld elders. Maar het kan anders. Sterker nog, dat gebeurt al! De Ambassade van Vrede Zoetermeer doet een boekje open.

Veel mensen verlangen naar contact met buurtgenoten die tot nu toe een vreemde voor ze zijn. Of willen vredesactivisten ver weg graag een hart onder de riem steken door ze een bemoedigende en hoopgevende boodschap te sturen. Als je goed om je heen kijkt zie je dat op veel plekken moedige mensen die zich met vallen en weer opstaan blijven inzetten voor vrede.
Op vrijdag 25 september organiseerde het ILOZ als ambassade van Vrede een prachtige avond in het Forum van Zoetermeer, met diverse sprekers, onder andere de wethouder van zorg, welzijn en sport, Ingeborg ter Laak.
Op deze avond vond de uitreiking van de ILOZ-vredesaward 2020 plaats aan een politiefunctionaris, die zich al jarenlang inzet voor verbinding en veiligheid in onze Zoetermeerse gemeenschap en met name de moslimgemeenschappen.Tevens namen we dankbaar afscheid van Derya Yula, de ambassadeur van Vrede 2019/2020 en verwelkomden we maar liefst twee nieuwe ambassadeurs: Thera Hoekstra, ambassadeur van Vrede 2020/2021 en Jurgen van der Hel, jongerenambassadeur van Vrede 2020/2021. De Jongerenambassadeur is een nieuwe functie, aangedragen door de scheidende ambassadeur Derya Yula, om jongeren meer te betrekken bij het gedachtegoed van het ILOZ.
De avond begon met een Vredesgedicht, geschreven en voorgedragen door stadsdichter Robbert Roos.Vida Niazian bracht als avondvoorzitter de boodschap van het ILOZ en het streven naar een Zoetermeerse community van compassie vol passie naar voren.Flip Bakker bedankte namens de stuurgroep van het ILOZ  de stagiaires Revlinho Sastrowitomo  en Kimberley Sloos, en de vrijwilliger Dave Fresen, die in het projectteam Vredesweek van deze Vredesweek ondanks de coronabeperkingen een succes hebben weten te maken.

De avond kunt u via deze link terugkijken

Gerelateerde berichten

Actie Accordeon geslaagd!

Zoetermeer toont compassie: Stelian kan weer muziek maken. Een emotionele achtbaan was het voor Stelian. Beroofd van fiets en accordeon – zijn middelen van bestaan. Een weekend en een Actie Accordeon later levert dat een aanbod van zeven accordeons, vijf fietsen en...

Share This