Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
28 januari 2021

Oproep voor spoedoverleg ter voorkoming van ongeregeldheden in Zoetermeer

Betreft: corona-maatregelen en avondklok; voorkomen van ongeregeldheden – wat kunnen we als gemeenschappen (samen) doen? Bespreking in online-bijeenkomst op 29/1 en/of 1/2

Beste ILOZ-deelnemers en -ambassadeurs,

Vanuit onze deelnemers is deze vraag aan ons voorgelegd: wat kunnen we als ILOZ-gemeenschappen (samen) doen om in onze stad goed in te spelen op de corona-maatregelen en ongeregeldheden (zoals in andere steden) te voorkomen?

Daar willen we als ILOZ graag een platform voor bieden en een gesprek daarover organiseren. Om snel te kunnen handelen doen we dat op twee avonden met dezelfde agenda.  Om zoveel mogelijk deelnemers in de gelegenheid te stellen om met een van die gesprekken mee te doen.

We vragen deelnemers uit de verschillende ILOZ-gemeenschappen dringend om aan te haken bij het gesprek op een van die avonden:

  • Vrijdag 29 januari van 20.00u – 21.00u. Inloggen vanaf 19.45u; Hierbij de link
  • Maandag 1 februari van 20.00u – 21.00u. Inloggen vanaf 19.45u; Hierbij de link

Bij die gesprekken zijn ook uitgenodigd onze ambassadeurs, en een vertegenwoordiging van de gemeente Zoetermeer.

We willen een dergelijke consultatie-ronde vaker gebruiken voor zaken die als ILOZ onze aandacht vragen. Denk aan gebeurtenissen in 2020, bijv. het ILOZ-antwoord op de Black-Lives-Matter-oproep, en de ILOZ-verklaring nav. de aanslagen in Frankrijk en dreigingen in Nederland.

Laten we ook in corona-tijd onze eendracht waar maken: doe mee!

Graag tot morgen- en/of maandagavond!

Stuurgroep ILOZ
Shamier Madhar
Els Alebregtse
Flip Bakker
Vida Niazian
Michael Vis

Gerelateerde berichten

Compassieloop 2040

Zaterdagochtend 16 september 2023. Met een team van mensen uit verschillende geloofsgemeenschappen en levensbeschouwingen, wordt ons Huis van Compassie opgebouwd op het festivalterrein van het CKC. Wat deze geloofsgemeenschappen delen: meer compassie binnen ons mooie...