Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
14 maart 2021

Week tegen Racisme en Discriminatie

Van 21 t/m 26 maart vindt in Zoetermeer de Week tegen Racisme en Discriminatie plaats. Zoetermeerders kunnen tijdens deze week deelnemen aan allerlei activiteiten die door Stichting iDb, i.s.m. de gemeente Zoetermeer, ILOZ en andere lokale samenwerkingspartners, worden georganiseerd met thema’s als: racisme, discriminatie, verdraagzaamheid en inclusiviteit. 

Vertrouwen in de kracht van Zoetermeer
De gemeente heeft het voorkomen en bestrijden van discriminatie hoog op de agenda staan, want in Zoetermeer is geen plaats voor discriminatie en uitsluiting. Samen met inwoners en anderen die maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen, zet de gemeente zich in om van Zoetermeer een stad te maken waarin men elkaar met respect behandelt, begrip toont en waar ruimte is voor verschillen.

Met de organisatie van de Week tegen Racisme en Discriminatie roept de gemeente alle Zoetermeerders op: doe mee en bouw samen met ons aan een veilige en inclusieve stad! 

Programma Week tegen Racisme & Discriminatie
De Week tegen Racisme en Discriminatie biedt een divers activiteitenprogramma voor alle Zoetermeerders, van jong tot oud. Je vindt het programma hier

Partners van de Week tegen Racisme en Discriminatie zijn: Buurtwerk, CKC & Partners, Halte 2717, ILOZ, Stichting Herdenking Slavernijverleden Zoetermeer, Stichting iDb, Stichting Piëzo, Stichting Rijkt en Museum De Voorde.

Gerelateerde berichten

Compassieloop 2040

Zaterdagochtend 16 september 2023. Met een team van mensen uit verschillende geloofsgemeenschappen en levensbeschouwingen, wordt ons Huis van Compassie opgebouwd op het festivalterrein van het CKC. Wat deze geloofsgemeenschappen delen: meer compassie binnen ons mooie...