4 mei 2021

Bloemstuk ILOZ bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark

Namens het ILOZ hebben Thera Hoekstra, ambassadeur van Vrede en Shamier Madhar, voorzitter ILOZ een bloemstuk gelegd bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark.

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Normaal gesproken is er ook in Zoetermeer een stille tocht maar door de coronamaatregelen kan deze voor de tweede keer niet doorgaan. 

Bloemstukken

Tussen 12.00 en 19.30 uur hebben alle Zoetermeerders de gelegenheid bloemen te leggen bij het monument. Burgemeester Michel Bezuijen en zijn vrouw leggen rond 18.45 uur een bloemstuk bij de graven van de drie Zoetermeerse verzetsstrijders bij de Oude Kerk. Een lid van scoutinggroep John McCormick en een gezant van de Amerikaanse ambassade leggen ieder een bloemstuk bij het graf van John McCormick. Vervolgens vertrekt de burgemeester met zijn vrouw naar het Wilhelminapark. Daar leggen zij rond 19.00 uur een krans bij het oorlogsmonument. Een vertegenwoordiging van de gemeenteraad en het Contact Oud Mariniers leggen ook een krans bij het monument.

Live meemaken

De bloemenkranslegging kan niet bezocht worden vanwege de coronaregels. De herdenking, de toespraak van burgemeester Bezuijen én de voordracht van een 4 mei gedicht zijn vanaf 18.45 uur live te volgen. Dit kan via www.zfmzoetermeer.nldeze Facebookpagina via de televisie: Ziggo kanaal 42, KPN kanaal 1419 en T-Mobile kanaal 377

Gerelateerde berichten

Eid Al Fitr Festival 2022

Een prachtig Eid Al Fitr Festival voor de bewoners van het AsielZoekersCentrum (AZC) in Zoetermeer, dinsdagmiddag 3 mei jl. op het terrein van het AZC! Samen met diverse maatschappelijk organisaties en vele vrijwilligers hebben wij een mooie dag georganiseerd! Met...

Flip Bakker benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vandaag heeft onze penningmeester F.Bakker een lintje ontvangen van de burgemeester en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor meer dan 25 jaren zijn bijdrage aan de Zoetermeerse samenleving. Naaste zijn bijdrage bij het ILOZ heeft hij diverse functies...

Share This