Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
4 mei 2021

Bloemstuk ILOZ bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark

Namens het ILOZ hebben Thera Hoekstra, ambassadeur van Vrede en Shamier Madhar, voorzitter ILOZ een bloemstuk gelegd bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark.

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Normaal gesproken is er ook in Zoetermeer een stille tocht maar door de coronamaatregelen kan deze voor de tweede keer niet doorgaan. 

Bloemstukken

Tussen 12.00 en 19.30 uur hebben alle Zoetermeerders de gelegenheid bloemen te leggen bij het monument. Burgemeester Michel Bezuijen en zijn vrouw leggen rond 18.45 uur een bloemstuk bij de graven van de drie Zoetermeerse verzetsstrijders bij de Oude Kerk. Een lid van scoutinggroep John McCormick en een gezant van de Amerikaanse ambassade leggen ieder een bloemstuk bij het graf van John McCormick. Vervolgens vertrekt de burgemeester met zijn vrouw naar het Wilhelminapark. Daar leggen zij rond 19.00 uur een krans bij het oorlogsmonument. Een vertegenwoordiging van de gemeenteraad en het Contact Oud Mariniers leggen ook een krans bij het monument.

Live meemaken

De bloemenkranslegging kan niet bezocht worden vanwege de coronaregels. De herdenking, de toespraak van burgemeester Bezuijen én de voordracht van een 4 mei gedicht zijn vanaf 18.45 uur live te volgen. Dit kan via www.zfmzoetermeer.nldeze Facebookpagina via de televisie: Ziggo kanaal 42, KPN kanaal 1419 en T-Mobile kanaal 377

Gerelateerde berichten

Geloof in Hoop

PERSBERICHT Kruispunt 10 december 2023 NPO2 17.10 uur Geloof in Hoop De oorlog tussen Israël en Hamas heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving. Sommige moslims en Joden voelen zich onveilig, veel mensen maken zich ernstig zorgen. Hoe kunnen we als...