Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
11 mei 2021

Jongeren spreken zich uit tegen Discriminatie

In de week tegen racisme en discriminatie (19-26 maart 2021) hebben jongeren verhalen gedeeld over discriminatie. Hier is een film van gemaakt, waarin jongerenambassadeur Jurgen van der Hel en wethouder Sociaal Domein Ingeborg ter Laak met de jongeren in gesprek zijn gegaan. De film staat op het Youtube-kanaal van ILOZ (https://www.youtube.com/watch?v=eEH_4ysHtPI&t=2s) en duurt bijna 20 minuten. Een verkorte versie staat eveneens op dit kanaal (https://www.youtube.com/watch?v=0vUvDBhKLss , 44 sec.) Beide films kunnen  gebruikt worden om een gesprek over discriminatie met jongeren binnen je eigen netwerk op gang te brengen. We zijn erg benieuwd naar de reacties. Geef je reactie (anoniem of met je eigen naam) op https://iloz.org/youngliveszoetermeer/ of via info@iloz.org

Met de portal YoungLIvesZoetermeer biedt het ILOZ jongeren en hun ouders een plek om ervaringen te delen en wensen te uiten, bijvoorbeeld de wens om iemand te ontmoeten voor een wandeling of een goed gesprek. Vragen van de jongeren worden gekoppeld aan het netwerk van de ILOZ-gemeenschappen (zie ook https://iloz.org/2021/02/03/iloz-ondersteunt-met-youngliveszoetermeer-gesprek-met-jongeren/)

Met dank aan onze partners Zoetermeer Actief voor het maken van de film en Buurtwerk.

Gerelateerde berichten

training SUCCESVOLLE NIEUWKOMERS IN DE SAMENLEVING

ILOZ biedt haar maatschappelijke partners de kans om zich verder te bekwamen in het omgaan en begeleiden van de stroom nieuwkomers in Zoetermeer. Met een exclusieve training SUCCESVOLLE NIEUWKOMERS IN DE SAMENLEVING beantwoorden we de behoefte aan specifieke...

Eid Al Fitr Festival 2022

Een prachtig Eid Al Fitr Festival voor de bewoners van het AsielZoekersCentrum (AZC) in Zoetermeer, dinsdagmiddag 3 mei jl. op het terrein van het AZC! Samen met diverse maatschappelijk organisaties en vele vrijwilligers hebben wij een mooie dag georganiseerd! Met...