Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg

Voorgangers religieuze organisaties: ‘Ook in Zoetermeer stropen wij onze mouwen op!’.

De zomer lijkt nu echt door te zetten, de corona-ban bijna gebroken. Maar de laatste loodjes…. Er zijn groepen mensen die moeilijk te bereiken zijn met voorlichting over de vaccinatie. En – zoals we in het nieuws hebben kunnen horen – daar zitten ook veel Nederlanders bij met een migratie-achtergrond.

In Zoetermeer hebben religieuze organisaties in het ILOZ daarom het initiatief genomen voor een video-campagne ‘Ook in Zoetermeer stropen wij onze mouwen op.’ Voorgangers van diverse religieuze organisaties vertellen die boodschap aan hun achterban. Dat zijn voorgangers uit de ‘oud-hollandse’ christelijke kerken zoals de Ichtuskerk, maar ook voorgangers met een internationale achterban en migrantenkerken. Zo spreekt dr. Samuel Ekpo, voorganger in een christelijke gemeente waarin veel mensen van Afrikaanse origine, in het Engels (native) en in het Nederlands (chapeau Samuel!) zijn oproep tot vaccinatie uit. Hij toont daarbij zijn eigen vaccinatie-oproep: “safe lifes, be strong!”

Sterk zijn ook de oproepen in de moslimgemeenschappen. Imam Ricail Kaya van de HDV Oranje doet zijn oproep in het Turks. Vanuit de Surinaamse moslimgemeenschap – de grootste in Zoetermeer – spreekt Hafiz Ur Rahman de moslim-gelovigen toe. Hafiz is geschoold in de theologie en de jurisprudentie – de Sharia –  van de Koran en de Hadith (de overleveringen). Als zo’n Sharia-geleerde een uitspraak doet – dus ook over vaccinatie – dan spreekt hij dus met gezag!

De video’s zijn (ook) te zien op de website van het ILOZ: www.ILOZ.org. Bij het schrijven van dit bericht waren nog niet alle video’s binnen. ‘Onderweg’ is ondermeer nog de oproep van Sharwin Mahdo, pandit (priester) van de Hindoegemeenschap in Zoetermeer.

Gerelateerde berichten

Geloof in Hoop

PERSBERICHT Kruispunt 10 december 2023 NPO2 17.10 uur Geloof in Hoop De oorlog tussen Israël en Hamas heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving. Sommige moslims en Joden voelen zich onveilig, veel mensen maken zich ernstig zorgen. Hoe kunnen we als...