Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
1 juli 2021

Young Lives Zoetermeer, project van en voor jongeren vanuit het ILOZ

Film

In het kader van de week tegen racisme en discriminatie, hebben jongeren in samenwerking met Buurtwerk, Zoetermeer Actief, CKC en Gemeente Zoetermeer een film opgenomen omtrent Racisme en Discriminatie bij jongeren. Een aantal jongeren uit Zoetermeer vertellen daarin hun verhaal over hun ervaringen met discriminatie. Ze gaan daarover in gesprek met de jongerenambassadeur van het ILOZ, Jurgen van der Hel en wethouder Ingeborg ter Laak (zorg, welzijn, sport en verenigingen)

De film en de preview zijn te bekijken via het YouTube-kanaal van het ILOZ  https://www.youtube.com/channel/UCIXIilBrSv-BM8QDNw-EtrQ

En nu verder

Vanuit het ILOZ vragen we al onze deelnemers, deze film te bekijken en te bespreken met de eigen jongeren en hen te vragen te vertellen over hun ervaringen op het gebied van discriminatie en  wat hen verder bezighoudt. Jongeren kunnen zich ook aanmelden voor deelname aan het platform via de website van het ILOZ ( https://iloz.org/)

Vanuit de jongerenprojectgroep is er een plan bij de gemeente Zoetermeer ingediend om via scholen en sportverenigingen jongerenambassadeurs te werven, die na een korte training voorlichting geven op hun school/sportclub, luisteren naar de wensen en opmerkingen van hun mede-scholieren en sportmaatjes en wat gedeeld mag worden doorgeven aan het projectteam.
Daarnaast zijn we met de gemeente Zoetermeer, het IDb en andere partners in gesprek om te komen tot een Coalitie Divers en Inclusief. Hierin zal het jongerenproject ook aandacht krijgen.

Op 8 juli organiseert Groen Links een gesprek van jongeren met de burgemeester (zie https://www.facebook.com/events/1134628610365833)

Samen zetten we ons in voor een divers en inclusief Zoetermeer.

Gerelateerde berichten

Geloof in Hoop

PERSBERICHT Kruispunt 10 december 2023 NPO2 17.10 uur Geloof in Hoop De oorlog tussen Israël en Hamas heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving. Sommige moslims en Joden voelen zich onveilig, veel mensen maken zich ernstig zorgen. Hoe kunnen we als...