Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
25 september 2021

Walk of Peace 2021

De Vredesweek 2021 is zaterdag 18-09 van start gegaan waarbij de
Zoetermeerse Ambassade van Vrede (ILOZ) aftrapte met dit evenement.

De opkomst was goed. Het diverse gezelschap bestaande uit zo’n 30 mensen bestond uit jong tot ouder, met en zonder beperking, verschillende kleuren en vanuit verschillende religies.

De zon deed ook mee. Op deze prachtige zomerdag werden er 6 stops gemaakt waarvan er 5 bij verschillende religieuze instellingen en een bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. Bij elke stop kregen de Walkers of Peace meer informatie over de geschiedenis van de locatie en wat de instelling nu doet en over het monument. Ook was er ruimte om vragen te stellen en de sfeer was gemoedelijk.

Bij de Oranje Moskee aangekomen, sprak burgemeester Bezuijen een dankwoord uit naar de Walkers of Peace en droeg hij de Ambassade van Vrede en hun vrijwilligers en betrokkenen een warm hart toe voor hun inzet om Zoetermeer een inclusieve samenleving te laten zijn waarbij de deuren werden geopend voor geïnteresseerden die een kijkje wilde nemen bij de religieuze instellingen en zo meer over elkaar konden leren, met als doel wederzijds respect, want iedereen telt mee.

De Walk of Peace werd afgesloten met een prachtig muzikaal optreden van zangeres Jaclyne waarbij zij bekende nummers zong van o.a. Michaël Jacksons ‘Heal the world, make it a better place’.

Het was een geslaagd evenement wat ILOZ betreft en roept Zoetermeerders op om de volgende keer gezellig aan te sluiten want Zoetermeer heeft nog zoveel meer inwoners en wij kunnen nog zoveel meer van elkaar leren!

Gerelateerde berichten

Compassieloop 2040

Zaterdagochtend 16 september 2023. Met een team van mensen uit verschillende geloofsgemeenschappen en levensbeschouwingen, wordt ons Huis van Compassie opgebouwd op het festivalterrein van het CKC. Wat deze geloofsgemeenschappen delen: meer compassie binnen ons mooie...