Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
7 oktober 2021

Bestuur ILOZ – platform van wereldreligies en -levensbeschouwingen – biedt burgemeester medewerking aan bij de opvang van vluchtelingen in de voormalige gevangenis.

In het InterLevensbeschouwelijk Overleg Zoetermeer is een brede coalitie van diverse geloofs- en culturele gemeenschappen in Zoetermeer. Het bestuur heeft burgemeester Van Bezuijen in een brief laten weten dat ze samen graag meewerken aan een goede opvang en begeleiding van de vluchtelingen die mogelijk tijdelijk in de voormalige gevangenis worden gehuisvest.

“Vanuit de ILOZ-partners in deze wijk willen we er zijn: voor de vluchtelingen èn voor de bewoners in de wijk”  zeggen Flip Bakker en Emin Özdemir. Beiden zijn ILOZ-partner, en vanuit hun gemeenschap sterk betrokken op de wijk.

“We zullen in de eigen gemeenschappen en in de wijk oproepen tot verdraagzaamheid en medewerking om de vluchtelingen een veilig en hartelijk welkom te geven. Daarnaast willen we graag inzetten op het maatschappelijk gesprek, niet als debat maar als dialoog: vooral goed luisteren naar elkaar.”  Die zienswijze vormt de basis voor de inbreng van deze buurt-organisaties in de Informatie-bijeenkomsten deze week.

Noot voor redactie:

Info: Shamier Madhar (vz. ILOZ) 0640801457, Flip Bakker 0624689649, Emin Özdemir 0620400541

Gerelateerde berichten

Geloof in Hoop

PERSBERICHT Kruispunt 10 december 2023 NPO2 17.10 uur Geloof in Hoop De oorlog tussen Israël en Hamas heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving. Sommige moslims en Joden voelen zich onveilig, veel mensen maken zich ernstig zorgen. Hoe kunnen we als...