7 oktober 2021

Bestuur ILOZ – platform van wereldreligies en -levensbeschouwingen – biedt burgemeester medewerking aan bij de opvang van vluchtelingen in de voormalige gevangenis.

In het InterLevensbeschouwelijk Overleg Zoetermeer is een brede coalitie van diverse geloofs- en culturele gemeenschappen in Zoetermeer. Het bestuur heeft burgemeester Van Bezuijen in een brief laten weten dat ze samen graag meewerken aan een goede opvang en begeleiding van de vluchtelingen die mogelijk tijdelijk in de voormalige gevangenis worden gehuisvest.

“Vanuit de ILOZ-partners in deze wijk willen we er zijn: voor de vluchtelingen èn voor de bewoners in de wijk”  zeggen Flip Bakker en Emin Özdemir. Beiden zijn ILOZ-partner, en vanuit hun gemeenschap sterk betrokken op de wijk.

“We zullen in de eigen gemeenschappen en in de wijk oproepen tot verdraagzaamheid en medewerking om de vluchtelingen een veilig en hartelijk welkom te geven. Daarnaast willen we graag inzetten op het maatschappelijk gesprek, niet als debat maar als dialoog: vooral goed luisteren naar elkaar.”  Die zienswijze vormt de basis voor de inbreng van deze buurt-organisaties in de Informatie-bijeenkomsten deze week.

Noot voor redactie:

Info: Shamier Madhar (vz. ILOZ) 0640801457, Flip Bakker 0624689649, Emin Özdemir 0620400541

Gerelateerde berichten

Walk of Peace 2021

De Vredesweek 2021 is zaterdag 18-09 van start gegaan waarbij de Zoetermeerse Ambassade van Vrede (ILOZ) aftrapte met dit evenement. De opkomst was goed. Het diverse gezelschap bestaande uit zo'n 30 mensen bestond uit jong tot ouder, met en zonder beperking,...

ILOZ Jongeren Ambassadeur

Quinten de Gruijter jongeren Ambassadeur van Vrede 2021 - 2022 Ik kijk er enorm naar uit om gedurende mijn tijd als jongerenambassadeur samen te werken met iedereen die verbonden is met het ILOZ. In die samenwerking wil ik er allereerst graag voor zorgen dat alle...

Share This