Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
17 maart 2022

ILOZ organiseert in de Week tegen Discriminatie de Dialoogtafel Samen en Divers (17/3)

Als Levensbeschouwelijke Organisaties weten we als geen ander hoe belangrijk de rol van geestelijk leiders is voor het samenkomen en verbinden. Daarom vragen we in deze Week tegen Discriminatie onze geestelijk leiders om als rolmodellen deel te nemen aan de Dialoogtafel.

Onder begeleiding van Halima Bennouho, gespecialiseerd en ervaren in inclusievraagstukken, organiseert het ILOZ donderdagavond 17 maart as. een interactief gesprek over omgaan met diversiteit. We willen hiermee de verhalen vanuit verschillende religieuze gemeenschappen laten klinken, begrijpen en verbinden. We hopen hiermee bij te dragen aan een divers en meer inclusief Zoetermeer! Compassievol

Shamier Madhar, voorzitter van het ILOZ en als imam ook deelnemer aan de Dialoogtafel: “Stichting ILOZ zet zich al jaren in voor een compassievol Zoetermeer waarin men omkijkt naar elkaar. Dit jaar doen we dat ook weer met het organiseren van de Week tegen Racisme. Om discriminatie en racisme te bestrijden beginnen we bij het erkennen ervan. Met de Week tegen Racisme erken je niet alleen de aanwezigheid maar bevorder je ook bewustwording rondom dit belangrijke thema.”

Deelnemers zijn geestelijk leiders uit de verschillende levensovertuigingen: bahá’í, boeddhist, christen, humanist, moslim. Met daar doorheen ook de verschillende culturele achtergronden: afrikaans, aziatisch, marokkaans, midden-oosten, turks, westers.

U kunt op dit bericht reageren via info@iloz.org

Gerelateerde berichten

Geloof in Hoop

PERSBERICHT Kruispunt 10 december 2023 NPO2 17.10 uur Geloof in Hoop De oorlog tussen Israël en Hamas heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving. Sommige moslims en Joden voelen zich onveilig, veel mensen maken zich ernstig zorgen. Hoe kunnen we als...