Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
18 maart 2022

dialoogtafel Omgaan met Verschillen

Is de ene oorlog de ander wel?
De ene vluchteling de ander?
Is gelijkheid/gelijkwaardigheid een complete illusie?
Of moeten we elke dag streven naar een eerlijke en rechtvaardige wereld?

In samenwerking met Human Bonding (Halima Bennouho) hebben wij de dialoogtafel Omgaan met Verschillen mogen organiseren. Met prikkelende stellingen en het spel Over de Streep doken we in de wereld van Diversiteit en Inclusie.

Voorgangers uit verschillende geloofsgemeenschappen in Zoetermeer namen deel aan het gesprek over verschillen, overeenkomsten en belangrijker nog; hoe begrijpen we elkaar en zoeken we verbinding?

Aan tafel kwamen wisselende perspectieven, ervaringen, anekdotes en verhalen voorbij. Soms écht hele pijnlijke, soms weer hartverwarmend. Al met al een geslaagde avond van dialoog, discussie en verbinding.

Dank aan alle deelnemers van Iloz voor de mooie gesprekken!

Gerelateerde berichten

Compassieloop 2040

Zaterdagochtend 16 september 2023. Met een team van mensen uit verschillende geloofsgemeenschappen en levensbeschouwingen, wordt ons Huis van Compassie opgebouwd op het festivalterrein van het CKC. Wat deze geloofsgemeenschappen delen: meer compassie binnen ons mooie...