Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
18 maart 2022

dialoogtafel Omgaan met Verschillen

Is de ene oorlog de ander wel?
De ene vluchteling de ander?
Is gelijkheid/gelijkwaardigheid een complete illusie?
Of moeten we elke dag streven naar een eerlijke en rechtvaardige wereld?

In samenwerking met Human Bonding (Halima Bennouho) hebben wij de dialoogtafel Omgaan met Verschillen mogen organiseren. Met prikkelende stellingen en het spel Over de Streep doken we in de wereld van Diversiteit en Inclusie.

Voorgangers uit verschillende geloofsgemeenschappen in Zoetermeer namen deel aan het gesprek over verschillen, overeenkomsten en belangrijker nog; hoe begrijpen we elkaar en zoeken we verbinding?

Aan tafel kwamen wisselende perspectieven, ervaringen, anekdotes en verhalen voorbij. Soms écht hele pijnlijke, soms weer hartverwarmend. Al met al een geslaagde avond van dialoog, discussie en verbinding.

Dank aan alle deelnemers van Iloz voor de mooie gesprekken!

Gerelateerde berichten

𝙈𝙖𝙜 𝙞𝙠 𝙪 𝙫𝙧𝙖𝙜𝙚𝙣 𝙪 𝙢𝙚𝙚𝙧 𝙩𝙚 𝙡𝙖𝙩𝙚𝙣 𝙯𝙞𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙩𝙚 𝙡𝙖𝙩𝙚𝙣 𝙝𝙤𝙧𝙚𝙣 𝙞𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙥𝙪𝙗𝙡𝙞𝙚𝙠𝙚 𝙙𝙚𝙗𝙖𝙩?

Dit was de vraag van Hans (J.C.J) Boutellier op de jaarlijkse bijeenkomst van in Vrijheid Verbonden. Want het lijkt soms wel alsof we niet meer de taal hebben voor realiseren van grote waarden. Taal van bezieling, taal van het hart, taal die zegt dat je soms beter...