Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
24 september 2023

Compassieloop 2040

Zaterdagochtend 16 september 2023. Met een team van mensen uit verschillende geloofsgemeenschappen en levensbeschouwingen, wordt ons Huis van Compassie opgebouwd op het festivalterrein van het CKC. Wat deze geloofsgemeenschappen delen: meer compassie binnen ons mooie Zoetermeer.

Uitnodigend wacht het Huis van Compassie op zijn gasten, die met enige regelmaat binnen lopen. Waaronder ook de burgemeester en een van de wethouders. Er ontstaan mooie gesprekken, waarbij de betekenis van compassie centraal staat. Voor de één betekent het mededogen, voor de ander medeleven. Weer een ander zegt “behandel de ander, zoals jezelf behandeld wilt worden”.

Ondertussen nadert de stoet met de lopers van de Compassieloop, met wethouder ter Laak in hun midden. De wandeling, met als startpunt het opvang locatie, brengt prachtige ontmoetingen tot stand. Ontmoetingen, waarbij gesproken en gedroomd wordt over een Zoetermeerse samenleving, waarin plek is voor een ieder, ongeacht overtuiging, afkomst, achtergrond….
Een Zoetermeer, die zoet en goed is voor al haar burgers.

Gerelateerde berichten

Geloof in Hoop

PERSBERICHT Kruispunt 10 december 2023 NPO2 17.10 uur Geloof in Hoop De oorlog tussen Israël en Hamas heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving. Sommige moslims en Joden voelen zich onveilig, veel mensen maken zich ernstig zorgen. Hoe kunnen we als...