Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
14 oktober 2023

Het Lichtjesfeest van Dialoog en Respect

In de warme gloed van het Lichtjesfeest, Divali, vond een buitengewoon evenement plaats dat de geest van licht, harmonie en respect omarmde. Onder het thema “Respect! Bemoei je wel/niet mee…” ontdekten deelnemers de kracht van een respectvolle dialoogavond, waarin de focus lag op het begrijpen van de huidige situatie in Israël en Gaza.

Divali, het Hindoestaanse Lichtjesfeest, staat traditioneel bekend als een viering van licht en harmonie. Dit jaar nodigden we mensen uit om samen te komen en diepere betekenissen te verkennen, met name het belang van respect in een wereld waarin meningen vaak sterk uiteenlopen.

🗨️ Thema: Respect! Bemoei je wel/niet mee…

De avond draaide om respect, en de centrale vraag was of we ons wel of niet moeten bemoeien met de kwesties die de wereld verdelen. Het gesprek concentreerde zich specifiek op de complexe situatie in Israël en Gaza. In een sfeer van openheid werden verschillende perspectieven gedeeld, en deelnemers werden aangemoedigd om elkaars standpunten te respecteren.

Respectvolle Dialoog over Israël en Gaza

De dialoogavond bood een platform voor mensen om samen te praten, te luisteren en te groeien. Het was een gelegenheid om de pijn en zorgen te delen die verband houden met de situatie in Israël en Gaza. De diversiteit aan meningen en ervaringen creëerde een rijke mix van inzichten, waardoor deelnemers een dieper begrip van de kwestie ontwikkelden.

🌐 Gesprek met de Burgemeester

De avond werd nog verrijkt door de aanwezigheid van de burgemeester, die samen met bewoners het gesprek aanging. Deze betrokkenheid van de lokale overheid benadrukte het belang van gemeenschapsdialoog en onderstreepte dat respectvolle gesprekken op lokaal niveau kunnen bijdragen aan een meer verbonden samenleving.

Doe Mee, Ontdek!

De Respectvolle Dialoogavond was een uitnodiging om deel te nemen aan een groter gesprek over respect, begrip en groei. In een tijd waarin meningen vaak scherp tegenover elkaar staan, was deze avond een waardevolle herinnering aan de kracht van samen praten, respecteren en groeien.

Doe mee aan toekomstige evenementen en ontdek hoe respectvolle dialogen kunnen bijdragen aan een meer inclusieve en begripvolle gemeenschap. Samen kunnen we het licht van respect verspreiden, net zoals de kaarsen van Divali de duisternis verdrijven. 🕯️✨

Gerelateerde berichten

Geloof in Hoop

PERSBERICHT Kruispunt 10 december 2023 NPO2 17.10 uur Geloof in Hoop De oorlog tussen Israël en Hamas heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving. Sommige moslims en Joden voelen zich onveilig, veel mensen maken zich ernstig zorgen. Hoe kunnen we als...