Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg
24 november 2023

Verbonden in Diversiteit: Een Oproep tot Actie van Voorzitter Shamier Madhar

Beste ILOZ-deelnemers,

Gisteravond 22 november 2023 hebben we gezamenlijk de eerste uitslagen doorgenomen, en ik begrijp dat dit bij velen van ons verschillende emoties heeft opgeroepen. Het is een moment waarop we reflecteren op de waarden waarop ons interlevensbeschouwelijk overleg is gebouwd.

Het is normaal om te voelen dat de hoop en het harde werk van de afgelopen dagen, weken en maanden in een oogwenk lijken te vervagen. We worden geconfronteerd met de realiteit van een politieke omgeving die soms verdeeldheid zaait. Echter, laten we niet vergeten dat we leven in een democratisch land, waarin we zijn beschermd door wetten die eenieder omvatten.

Als deelnemers van het Interlevensbeschouwelijk Overleg Zoetermeer hebben we de verantwoordelijkheid om te blijven streven naar een samenleving gebaseerd op compassie, respect, begrip en diversiteit. We mogen niet vergeten dat we als gelovige inwoners van Nederland een waardevolle bijdrage leveren aan het weefsel van onze samenleving.

Laten we in deze tijd van uitdagingen en onzekerheden elkaar ondersteunen en inspireren. Onze kracht ligt in de eenheid van onze diverse achtergronden en overtuigingen. Samen staan we sterker, en we kunnen blijven werken aan een inclusieve samenleving.

Als voorzitter ben ik me bewust van de noodzaak om actie te ondernemen, en ik ben samen met landelijke platformen momenteel bezig met initiatieven gericht op de vier grote politieke landelijke partijen. We willen constructieve dialogen aangaan om onze stemmen te laten horen en onze waarden te verdedigen.

Ik moedig jullie aan om betrokken te blijven, samen te werken en te blijven geloven in de kracht van onze diverse gemeenschap. Samen kunnen we een positieve invloed uitoefenen op de koers van ons land.

Met vastberadenheid,

Shamier Madhar
Voorzitter, Interlevensbeschouwelijk Overleg Zoetermeer

Gerelateerde berichten

𝙈𝙖𝙜 𝙞𝙠 𝙪 𝙫𝙧𝙖𝙜𝙚𝙣 𝙪 𝙢𝙚𝙚𝙧 𝙩𝙚 𝙡𝙖𝙩𝙚𝙣 𝙯𝙞𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙩𝙚 𝙡𝙖𝙩𝙚𝙣 𝙝𝙤𝙧𝙚𝙣 𝙞𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙥𝙪𝙗𝙡𝙞𝙚𝙠𝙚 𝙙𝙚𝙗𝙖𝙩?

Dit was de vraag van Hans (J.C.J) Boutellier op de jaarlijkse bijeenkomst van in Vrijheid Verbonden. Want het lijkt soms wel alsof we niet meer de taal hebben voor realiseren van grote waarden. Taal van bezieling, taal van het hart, taal die zegt dat je soms beter...