Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg

Ambassade van vrede

Een van de activiteiten van de Zoetermeerse Ambassade van Vrede is de ILOZ avond  op vrijdag 24 september om 19:30 uur in het Forum waarbij de ambassadeurswissel plaatsvindt en de ILOZ prijs wordt uitgereikt. Afgelopen jaar waren Thera Hoekstra en Jurgen van der Hel onze ambassadeurs voor Vrede.

Jurgen is ambassadeur geworden omdat hij zich in de Groenlinksfractie altijd hard maakt voor jongeren, zodat zij niet over het hoofd worden gezien. Dat je als ambassadeur de mogelijkheid krijgt om met veel verschillende gemeenschappen in Zoetermeer in contact te komen sprak Jurgen erg aan en hij vond het dan ook een eer om deze functie te hebben mogen bekleden.

ILOZ-award 2021
De ILOZ prijs wordt uitgereikt aan een persoon of instelling die zich in het bijzonder heeft ingezet voor vrede en compassie. Vorig jaar won het Zoetermeerse politieteam van Richard van der Linde omdat zij zich hadden verdiept in de islam en de gebruiken van de moskee om hen te steunen. Zo droegen zij veel bij aan een positief beeld van de Islamitische gemeenschap in Zoetermeer.

Bollywood Dansschool
Deze avond zal worden voorzien van optredens van dansschool Shi-Rag. De choreografie bestaat uit een combinatie van verscheidene disciplines. Ter inspiratie geldt hoofdzakelijk ‘Indiase Filmdans’  en daarnaast laat ik mij inspireren door dansstijlen en stromingen die op het moment van het maken van de choreografie in trek zijn.