Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg

Vredesweek – Bakkie doen bij VluchtelingenWerk (Burendag)

Stel je voor…
Dat jij je leven niet zeker bent in je eigen land. Dat je huis is gebombardeerd en dat je geen thuis meer hebt. Of dat je opgepakt wordt omdat je reist buiten de grenzen van je dorp om te studeren en dat niet is toegestaan door het bewind in jouw land.
Stel je voor…dat jouw leven gevaar loopt omdat je seksuele voorkeur niet wordt geaccepteerd. Dat je alles wat je hebt opgebouwd plots achter moet laten, vaak zonder afscheid te kunnen nemen van vrienden en familie. Dat je al je spaargeld en soms dat van je familie aan jouw vlucht moet uitgeven. Dat je niet weet waar je familie en vrienden zijn en of ze überhaupt nog leven, of dat je geen contact meer met ze kunt opnemen omdat je ze anders in gevaar te brengt.
Wat zou dat met jou doen?

Vrijwel overal ter wereld gebruikt men koffie om elkaar te leren kennen of even bij te praten. Het initiatief Bakkie Doen? van VluchtelingenWerk is vijf jaar geleden in het leven geroepen om contact en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders te bevorderen. Met een simpel en universeel kopje koffie worden werelden overbrugd en vooroordelen weggehaald. Er ontstaat wederzijds begrip.

In het kader van de vredesweek stelt VluchtelingenWerk Zoetermeer op vrijdag 24 september haar deuren open voor buren en geïnteresseerden. Onder het genot van een kopje koffie en een koekje kunnen bezoekers in gesprek met (oud)cliënten, medewerkers en vrijwilligers van VluchtelingenWerk. Komt u ook een Bakkie Doen?

Het is mogelijk om tussen 10.00 en 14.00 uur op de koffie te komen. Om drukte te voorkomen, graag van tevoren een tijdslot reserveren.
Telefonisch via 079-360 3113
Per WhatsApp via 06-398 65 454
Per e-mail via zoetermeer@vluchtelingenwerk.nl