Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg

Paneldiscussie

Het ILOZ biedt Zoetermeer de kans om op dinsdag 21/09/2021 te genieten van de fantastische, leerzame en cultureel belangrijke film Burden. (zie iloz.org/activiteiten/drive-in-filmvoorstelling voor kaartjes!)

In navolging van de Drive-in zullen professionals uit diverse relevante sectoren aanschuiven om hun visie op zowel de film als de uitgelichte thematiek uit te lichten. Hoe kijken zij aan tegen de barrières die ons tegenhouden om daadwerkelijk inclusief samen te leven? Wat voor adviezen hebben zij voor de jeugd om op te staan tegen groepsdruk? Hoe zetten zij zich als professionals in voor acceptatie?

Vertegenwoordigd in het panel zijn de volgende organisaties: Cameo filmhuis, Stichting Slavernijverleden, Stichting voor Inclusie en Discriminatiebestrijding (iDb) en het COC.

Zij worden aangevuld met de Ambassadeurs van de Vrede: Thera Hoekstra en Jurgen van der Hel.

Verder zullen twee nog te selecteren scholieren hun visie mogen toe lichten: hoe gaan we samen verder?

Het belooft een interessante dialoog te worden, waar, met wederzijds respect, ook plek is voor botsende meningen.

De paneldiscussie zal dan ook worden ingezet als educatief programma voor jongeren, waarbij de zaal grotendeels zal worden gevuld met scholieren. Tevens zullen er opnames worden gemaakt van de discussie om deze aan te bieden aan Zoetermeerse scholen.

Omwille van Coronabeperkingen is dit evenement besloten en niet toegankelijk voor het algemene publiek.

Er zal echter een livestream beschikbaar worden gesteld om toch mee te kunnen genieten van deze interessante discussie. Houd hiervoor de website van het ILOZ in de gaten (iloz.org/vrede)!

 

Onze partners voor dit evenement: