Email: info@iloz.org   |   InterLevensbeschouwelijk Overleg

Walk of Peace

Walk of Peace

De Vredesweek heeft plaats van zaterdag 18 september tot en met zondag 26 september en gaat van start met de Walk of Peace. De onderliggende wens van de Walk of Peace is met de kracht van verbeelding de verbinding zoeken in onze woonplaats. Het betekent dat je je aansluit bij een wereldwijde beweging naar een wereld waarin alle mensen een plek hebben en tot hun recht kunnen komen. Kortom, een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar kunnen oplopen.

Samen zullen wij langsgaan bij verschillende religieuze instellingen langs de route, waar op iedere locatie het belang van Vrede wordt uitgelicht. Zo komen wij onder andere langs de Oranje moskee (aankomst 16:00) waar ook onze Burgemeester de noodzaak van onderlinge samenwerking zal onderschrijven om Vrede te bewaren.

Prijsvraag
Tijdens de Walk of Peace zullen de verschillende religieuze huizen die wij aandoen informatie verstrekken over hun maatschappelijke functie, hun historische ontwikkeling en hun bijdragen aan een inclusieve, vredevolle samenleving.

Aanvullend zullen de instituten die helaas te ver leggen relevante informatie op hun website verstrekken.

Om dit alles extra leerzaam te maken, heeft ILOZ een quiz ontwikkeld, waar de antwoorden op de vragen te vinden zijn in de informatie die de religieuze deelnemers aanleveren. Met andere woorden, om de prijs te winnen moeten deelnemers zowel de Walk of Peace meelopen als de websites in de gaten houden.

De quizvragen zijn vanaf zondag 19/09/2021 te vinden op www.iloz.org/prijsvraag