Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dag van de Dialoog: Wij-Zij-gevoel. Hoe inclusief zijn we eigenlijk?

This event has ended

Tijdens deze avond zal Şeydâ Buurman-Kutsal u laten ervaren hoe het voelt om buitengesloten te worden, waarna we in kleine groepjes verder praten. Şeydâ is bekend van het Grote Racisme Experiment van BNN/VARA. Hoe is het om louter op uiterlijke kenmerken veroordeeld te worden? Şeydâ heeft in dat tv-experiment ‘het sluimerende proces van racisme inzichtelijk en invoelbaar gemaakt’ en het ‘wij-zij-gevoel blootgelegd’.

Inclusief denken en doen – het is de erkenning van de vanzelfsprekendheid dat alle mensen anders zijn en ook gelijkwaardig….. In Nederland verankerd in artikel 1 van onze Grondwet: voor de wet is iedereen gelijk. Maar de praktijk in Nederland is vaak anders: ongelijke behandeling – op grond van leeftijd, herkomst, geslacht, handicap, …. Op de arbeidsmarkt, in de horeca, bij (overheids)instellingen, … Die erkenning dat mensen allemaal anders en toch gelijk zijn, is niet zo vanzelfsprekend. Niet in Nederland, niet in Zoetermeer.

Het InterLevensbeschouwelijk Overleg (ILOZ) organiseert samen met de stichting Inclusie en Discriminatiebestrijding (IDb) een dialoogavond over dit onderwerp. Voor deelnemers uit alle Zoetermeerse geledingen en gemeenschappen. Mensen van andere afkomst, geloven, (kleding)gebruiken, geaardheid, …. Dialoog: luisteren, je inleven; oefenen in inclusief denken. Een confronterende ervaring, en een bevrijdend gesprek.

Datum:                             woensdagavond 27 november van 20.00-22.00 u

Plaats:                              Forum/Bibliotheek; inloop vanaf 19.30 u

Aanmelding en info:     zoetermeerindialoog@iloz.org

Toegang gratis

Back to top